Schuttersdag E.M.M. Spijk_28 Mei
Schuttersdag 2023
19 maart 2023
Festival 125 jaar EMM Spijk ©Theo Kock
Spijk en de kermis zijn ook na 125 jaar nog nauw met elkaar verbonden: ‘Dit was vroeger hét uitje voor mensen’
14 augustus 2023
Show all
800 jaar Tol Eilandtreffen Schieten EMM Spijk

800 jaar Tol Eilandtreffen Schieten EMM Spijk

Tijdens 800 jaar Tol waren wij, met ons clubje van E.M.M. Spijk, uitgenodigd om deel te nemen aan Het Gelders Eilandtreffen 2022. – Henny Jansen © EMM Lobith

Ondanks de vakanties hadden we toch nog een klein groepje bij elkaar gekregen om Spijk te vertegenwoordigen op dit treffen. Met mooi weer en veel gezelligheid trokken we naar de kade. Na het drinken van de erewijn, toespraken van de president van E.M.M. Lobith en van de burgemeester van de gemeente Zevenaar, kon de rondgang door Tolkamer beginnen. Toen we binnen kwamen, werd er geloot om de volgorde te bepalen van het Koningschieten. Ik trok nummer 8. Mijn oude buurjongen Mart Koenen van Vrede en Vriendschap uit Herwen kwam na mij. Vervolgens begonnen de vendelwedstrijden en het prijsschieten. Bij dit prijsschieten haalde Yoeck Heijmen, de eerste prijs. Dat was al geweldig voor ons kleine clubje. Het Gelders Eiland Koningschieten kon beginnen.
Gelders Eilandtreffen Eerste prijs EMM Spijk

Gelders Eilandtreffen Eerste prijs EMM Spijk

Het Gelders Eiland Koningschieten

Na drie kwartier schieten ging de vogel losser en losser zitten. Mart Koenen zei: Als jij het niet doet, schiet ik hem er af! Dat was niet tegen dovemansoren verteld. Met een welgericht schot haalde ik de vogel naar beneden. Jammer voor Mart! Daarna werd ik officieel geïnstalleerd als Gelders-Eilandkoning. Een hele eer.
Om het feest voor Spijk compleet te maken, werd ons Koningspaar, Kevin en Linda Schopman tot mooiste Koningspaar uitgeroepen. Een hele prestatie om met zo’n klein groepje met drie eerste
prijzen naar huis te gaan.
800 jaar Tol Koning EMM Spijk

800 jaar Tol/Gelders Eiland Koning EMM Spijk

Spijkse Kermis

Graag wil ik ook van de gelegenheid gebruik maken om u allen dit jaar uit te nodigen op de Spijkse kermis. Wij bestaan dit jaar 125 jaar. Het gaat een geweldig feest worden, met als klapper de zondag met ons eigen festival. Hopelijk zijn de weergoden ons goed gezind en kunnen we, samen met jullie genieten van een altijd gezellige Spiekse kermis.

Hopelijk tot 11, 12, 13 en 14 augustus.

Met vriendelijke groeten,

Henny Jansen
Gelders Eiland Koning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *